Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Krakowskiej Izby Adwokackiej

(zwana dalej „polityka prywatności”)

Administratorem danych osobowych przetwarzanych w ramach strony internetowej Krakowskiej Izby Adwokackiej (zwanej dalej „KIA”) pod adresem cracowbarassotiation.com tu musi się pojawić nazwa strony (zwanej dalej „Serwis”) jest Krakowska Izba Adwokacka z siedzibą przy ul. Batorego 17, 31-135 Kraków, NIP: 676-12-88-578.

Celem niniejszej polityki prywatności jest należyte poinformowanie Państwa o zasadach przetwarzania danych osobowych w ramach Serwisu w związku ze zmianami, jakie w zakresie ochrony danych wprowadza rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”),

Dane gromadzone w ramach Serwisu przetwarzane są w następujących celach:

• Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
  1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
  • Poprzez gromadzenie logów serwera przez operatora hostingowego H88 S.A. z siedzibą w Poznaniu, Franklina Roosevelta 22, 60-829 Poznań, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000612359, REGON 364261632, NIP 7822622168,
  • Administrator Danych posiada wgląd w logi serwera zapisywane przez operatora hostingowego.
  • Serwis gromadzi dane dobrowolnie podane przez użytkownika.
  • Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP),
  • Dane zawarte w formularzu rejestracyjnym nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika, nie dotyczy to sytuacji określonej w ust. 2.
  • Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, w tym w szczególności w celu organizacji danego przedsięwzięcia wskazanego w formularzu oraz w celach marketingowych – jedynie w zakresie działania KIA oraz jedynie po uprzednim wyrażeniu zgody przez użytkownika.

• Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  • Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
  1. czas nadejścia zapytania,
  2. czas wysłania odpowiedzi,
  3. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
  4. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
  5. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku, gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
  6. informacje o przeglądarce użytkownika,
  7. Informacje o adresie IP.
  • Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
  • Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.
  • Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
  • Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
  • Akceptując postanowienia Polityki Prywatności oraz korzystając z zawartości serwisu, szczególnie poprzez deklarowanie uczestnictwa w organizowanych przez Administratora danych przedsięwzięciach, użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych w podanym zakresie.
  • Dane użytkownika gromadzone są na serwerach Administratora danych i podlegają ochronie.
  • Wgląd do danych mają jedynie upoważnieni do tego reprezentanci Administratora oraz podmioty upoważnione, w zakresie koniecznym do realizacji powierzonych im zadań.
  • Użytkownik jest uprawniony do wglądu do swoich danych przetwarzanych przez Administratora, żądania ich poprawy lub usunięcia.
  • Żądanie usunięcia danych osobowych ze zbioru Administratora równoznaczne jest z żądaniem zaprzestania ich przetwarzania, przez co rozumiane jest jako odstąpienie przez użytkownika od ewentualnych umów łączących go z Administratorem
  • Kontakt z Inspektorem ochrony danych pod adresem e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pisemnie na adres KIA ul. Batorego 17, 31-135 Kraków.
  • Zastrzegamy sobie możliwość zmiany polityki prywatności, o ile będzie to konieczne z uwagi na zmiany w zakresie obowiązujących przepisów prawnych,
    w tym w szczególności przepisów prawa krajowego, wytycznych organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych, wprowadzenia Kodeksu Branżowego lub zmian w prawie europejskim, a także z punktu widzenia wdrażanych technologii.

II Kongres Prawa Rodzinnego

Porwanie, a wydanie - Konwencja Haska”, połączony z debata „ Adwokat- Kobieta- Lider”

Październik 2019

II Kongres Prawa Rodzinnego w Krakowie

Organizatorzy

Adwokatura Polska Krakowska Izba Adwokacka

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Polityka prywatności

© 2019. Wszelkie prawa zastrzeżone II Kongres Prawa Rodzinnego. Projekt i wykonanie: Hedea.pl